Leeggoed bij drankencentrales

Het innemen van leeggoed bij de drankencentrale biedt een ultieme ervaring voor de consument. Door de flexibele opstellingen van TOMRA is er altijd een passende oplossing. 

T-9 leeggoedautomaat en ECO-Walls

Ultiem gemak voor de consument

Het recycleerpunt in de winkel groeit steeds vaker uit tot een volledige inzamelwand gericht op een optimale winkelervaring en gebruiksgemak voor de klant. Maak de ervaring compleet door de leeggoed automaat te combineren met de Wash & Waste, een wastafel en afvalbak geheel in stijl van de automaat.

De automaat en mogelijke uitbreidingen zijn in iedere gewenste kleur verkrijgbaar zodat ze altijd aansluiten bij de huisstijl. Ook is een geheel eigen ontwerp op de frontplaten mogelijk.

Elke installatie op maat gemaakt

Elke situatie en elke ruimte is anders. Daarom worden onze installaties altijd op maat gemaakt en afgestemd op de behoefde van de drankencentrale en haar consument.

Met backroom-oplossingen voor zowel binnen als buiten kan alle ruimte worden benut. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van de hoogte van een ruimte door een gemotoriseerde opvoerspindel, opvoerband en/of hoge RVS rollenbaan.

Spindel

Leeggoedinname in de praktijk

TOMRA is wereldwijd marktleider op het gebied van leeggoedinname, met ruim 80.000 installaties in meer dan 40 landen. Wij bieden een breed aanbod aan leeggoedautomaten dat aansluit bij de wensen van iedere klant.

Prik en Tik Melle

Prik en Tik Melle

De drankencentrale plaatste drie T9 automaten met flessen- en kratten-inname. Na het inleveren gaan de kratten over ruim 300m rollenbaan en gemotoriseerde spindel bijna 3 meter omhoog, 20m lang over de winkel heen.

"Dankzij de optimale voorbereiding is installatie prima verlopen en werkt de installatie vanaf dag 1 perfect".
- Nicolas De Groote, eigenaar Prik & Tik Bierhalle.

Prik en Tik Melle
Prik en Tik AsterX Heist op den Berg

Prik en Tik AsterX Heist op den Berg

De opstelling met 2 keer een T9 en 95 meter aan rollenbaan met automatiseerde carrousel, biedt een optimale ervaring voor klanten en het personeel.

"Dankzij de installatie wordt de zware werklast van leeggoed voor onze medewerkers gereduceerd én is er meer tijd voor onze klanten. Zo verbetert de werkomgeving voor onze medewerkers en kunnen klanten nog meer genieten van een betere ervaring en een uitgebreidere interactie met de medewerkers".
- Ruben Devrieze, zaakvoerder AsterX Dranken.

Prik en Tik AsterX Heist op den Berg
leeggoedautomaten bij drankencentrale De Keyzer

De Keyzer Drinks

De installatie van een T9 en 2 ECO-Walls is erop gericht om klanten van De Keyzer Drinks een optimale service te bieden. De flessenverzameltafel is 6 meter lang en de rollenbaan 30 meter. In de toekomst is het mogelijk om nog verder uit te breiden, mocht dit nodig blijken.

“Omwille van snelheid en efficiëntie hebben we voor TOMRA gekozen. We wilden de verwerking van al het leeggoed binnen onze drankenhandel vereenvoudigen en recyclage stimuleren. Bovendien zijn we met deze installatie verzekerd van een foutloze terugname van leeggoed met statiegeld. Hier is geavanceerde apparatuur voor nodig, omwille van de vele statiegeldtarieven die we kennen”.
- Marc De Keyzer, zaakvoerder De Keyzer drinks (lid Febed , Prik&Tik )

leeggoedautomaten bij drankencentrale De Keyzer
leeggoedautomaat bij wijnhuis Bollaert

Wijnhuis Bollaert

De opstelling met een T9 en Wash&Waste biedt een ultieme klantbeleving. Aan de achterzijde is 75 meter aan rollenbaan met 3 lange Z-opvoerbanden te vinden tot een hoogte van 2,85 meter.

“De installatie is de investering zeker waard. De klanten zijn zeer tevreden over deze manier van leeggoed-terugname”.
- Freddy Bollaert, zaakvoerder wijnhuis Bollaert

 

leeggoedautomaat bij wijnhuis Bollaert

Aanbevolen leeggoedautomaten

T-9 leeggoedautomaat

T9

De nieuwe generatie

De T9 is onze premium leeggoedautomaat, voorzien van TOMRA Flow Technology™. Het is de eerste automaat ter wereld die beschikt over 360-gradenherkenning van verpakkingen. Maak kennis met de nieuwe standaard voor het komende decennium.

EasyPac™

EasyPac™ sorteert en compacteert ingenomen verpakkingen. Deze backroomoplossing is gebaseerd op een modulair principe dat geheel nieuwe en flexibele mogelijkheden biedt. Elk compartiment is een zelfstandig onderdeel met een sorteerunit, compactor en opslag voor één of twee fracties.

TOMRA EasyPac 2
TOMRA backroom haaks

Tafel & rollenbaan

Voorbeeld van een haakse opstelling met combi-automaat, tafel met krattenrek en rollenbaan eindigend op ergonomische hoogte. De TOMRA-rollenbaan is standaard voorzien van zijgeleiding, wat zorgt voor een soepel transport van kratten. De rollenbaan en vloer eronder zijn bovendien eenvoudig schoon te maken dankzij de uitneembare matten.

T-9 leeggoedautomaat en ECO-Walls

ECO-Wall

Inzamelsysteem

De T9 ECO-Wall sluit naadloos aan op TOMRA’s T9 leeggoedautomaat. Samen zorgen zij ervoor dat klanten alle recycleerbare materialen op één centrale plek kunnen inleveren. Er kan zelf worden gekozen welke materialen er ingeleverd kunnen worden en hoe de ECO-Wall eruit ziet.

Wash & Waste

Gemak voor de klant

Het recycleerpunt in de winkel groeit steeds vaker uit van een enkele leeggoedautomaat tot een inzamelwand gericht op een optimale winkelervaring en gebruiksgemak voor de klant. Toonbeeld daarvan is de Wash & Waste, een wastafel en afvalbak geheel in stijl van de automaat.

T-9 leeggoedautomaat en Wash & Waste

Veelgestelde vragen

Rond de inname-opening van de leeggoedautomaat zitten zes camera's die drankverpakkingen in 360-graden scannen op de vorm en barcode. Tegelijkertijd wordt de verpakking gewogen en de materiaalsoort bepaald. De technologie die wordt gebruikt voor de herkenning van drankverpakkingen is de gepatenteerde TOMRA Flow Technology™. Deze technologie staat garant voor een uitzonderlijk niveau van operationele efficiëntie en betrouwbaarheid.

Wanneer de consument een krat inlevert, wordt de gepatenteerde TOMRA True Vision™ technologie gebruikt. Camera's bepalen de kleur, afmetingen, vorm en logo van de krat. Ook controleren 2 camera's of er bierflesjes in de krat zitten, wat de kleur en hoogte daarvan is en welke vorm de hals heeft. Wanneer er een fles zonder statiegeld in de krat aanwezig is, geeft de automaat op het beeldscherm aan dat deze verwijderd dient te worden. 

Ieder jaar worden er wereldwijd 40 miljard drankverpakkingen ingenomen door onze leeggoedautomaten die zo geschikt zijn voor hergebruik of 'closed loop'-recycling. Dat wil zeggen dat je van een fles weer een nieuwe fles kunt maken. Bij TOMRA noemen we dit 'Clean Loop Recycling'. Het vermindert de afhankelijkheid van nieuwe grondstoffen en zorgt ervoor dat er minder verpakkingen in onze straten, oceanen en stortplaatsen terechtkomen.

De prijs van een leeggoedautomaat is afhankelijk van wat de optimale installatie is voor de betreffende locatie. Dit is onder meer afhankelijk van:

  • Het aantal en soort drankverpakkingen dat wekelijks terugkomt.
  • De gewenste frequentie van 'handling' zoals ledigingen en daarmee samenhangend de opslagcapaciteit.
  • De beschikbare ruimte voor leeggoedinname.
  • Het gewenste niveau van service aan de consument.

Neem contact op met TOMRA voor een advies op maat.

Waarom TOMRA?

Wereldwijd marktleider

TOMRA is wereldwijd marktleider met ruim 75.000 installaties in meer dan 60 markten.

6 dagen per week service

Wij beschikken over een eigen uitgebreide service-organisatie die 6 dagen per week klaarstaat.

Maatwerk

De keuze voor een oplossing is afhankelijk van de omgeving. Elke TOMRA-installatie is maatwerk.

Uitgebreid assortiment

Uitgebreid assortiment leeggoed-mogelijkheden, aanvullende opties en dienstverlening.

Innovatieve technologie

Technologie gericht op een efficiënte bedrijfsvoering en vermijden van wachttijden.

Betrouwbare partner

Hoge betrouwbaarheid en duurzaamheid van de automaten en backroom-installaties.

Anti-fraudebescherming

Gepatenteerde herkenningstechnologieën om statiegeldfraude te voorkomen.

Laag energieverbruik

De ontwikkeling van automaten is gericht op een zo laag mogelijk energieverbruik.

Alle kennis onder één dak

Productspecialisten zijn beschikbaar voor meer complexe vraagstukken.

Meer weten?