Recycleerstation De Keyzer Drinks

Drankenhandel De Keyzer Drinks opent eerste volledige recycleerstation van België

Sint Stevens Woluwe, 15 oktober 2020. Drankenhandel De Keyzer Drinks opent als eerste drankenhandel van België een volledig recycleerstation met behulp van zogeheten ‘ECO-Walls’. Klanten kunnen zo – naast het inleveren van leeggoed met statiegeld – hun lege blikjes, plastic flessen en verloren glas inleveren voor recycling.

Het recycleerstation
Met de ECO-Walls is ondernemer Marc De Keyzer – lid van Prik & Tik en bestuurslid van Freedom en Febed – niet alleen een koploper binnen de drankenhandels. De Keyzer Drinks heeft bovendien de eerste ECO-Wall in België die specifiek ontworpen is voor de inname van PET en blik binnen de gehele retailbranche.   

Recycleerstation De Keyzer Drinks

Naast de ECO-Walls is een TOMRA T-9 geïnstalleerd, de meest geavanceerde leeggoedautomaat voor flessen en kratten met statiegeld. Achter de leeggoedautomaat is een flessenverzameltafel geplaatst van maar liefst 6 meter lang en een rollenbaan voor kratten van maar liefst 30 meter lang. Door deze uitgebreide installatie hoeft het personeel de tafel en rollenbaan maar weinig te legen en worden bovendien wachtrijen voor klanten van De Keyzer Drinks zoveel mogelijk voorkomen.

Alles op één plek

“Omwille van snelheid en efficiëntie hebben we voor TOMRA gekozen. We wilden de verwerking van al het leeggoed binnen onze drankenhandel vereenvoudigen en recyclage stimuleren. Bovendien zijn we met deze installatie verzekerd van een foutloze terugname van leeggoed met statiegeld. Hier is geavanceerde apparatuur voor nodig, omwille van de vele statiegeldtarieven die we kennen”, vertelt De Keyzer. De klantadviseur van TOMRA, Patrick Häringer, licht verder toe: “deze installatie is volledig ontworpen naar de wens van de klant, tot de gepersonaliseerde voorzijde aan toe. Zo zorgen we ervoor dat de installatie helemaal opgaat in de omgeving”.