Tomra Systems N.V. beschikt over een nieuw product voor de verwerking van afval,  genaamd TOM. Deze afvalbak perst al het materiaal dat er ingeworpen wordt direct samen, waardoor er tot zeven keer meer afval in past voordat de afvalzak vol is.

“Door de TOM in te zetten kun je flink tijd besparen, omdat deze afvalbakken minder vaak gecontroleerd en geleegd hoeven te worden. De TOM geeft zelfs een melding wanneer hij vol raakt, zodat je op tijd de afvalzak kunt verwisselen. Bovendien leidt het samenpersen van afval ertoe dat er minder volume getransporteerd hoeft te worden, waardoor de transportkosten dalen en het milieu wordt gespaard”, aldus Dirk Punnewaert, Sales Director van Tomra Systems N.V.

Bij het ontwerp van deze geavanceerde afvalbak is echter ook nagedacht over de voordelen voor de eindgebruiker. Zo is de TOM voorzien van een bewegingssensor, die registreert wanneer er iemand aankomt. De klep van de afvalbak opent vervolgens automatisch, wat natuurlijk wel zo hygiënisch is.

De eerste TOM is geplaatst bij de Spar in Wespelaar, waarbij de afvalbak geheel is vormgegeven volgens de huisstijl van de supermarkt. ”De TOM is voor onze zaak een toegevoegde waarde. Het is een leuk, efficiënt toestel dat ons toelaat om op weekbasis niet alleen vuilzakken, maar ook en vooral loonkost uit te sparen. Tomra zorgt er met de TOM voor dat de ledigingsfrequentie drastisch vermindert”, aldus dhr. Arthur de Greef, uitbater van de Spar-supermarkt.

De TOM in diverse uitvoeringen.

Comments are closed.