AD Delhaize in Groot-Bijgaarden opent het grootste recycleerstation van alle Delhaize supermarkten in België. Het recycleerstation bestaat uit twee T-9 leeggoedautomaten, drie zogeheten ECO-Walls voor onder andere verloren glas, frituurvetten, batterijen en spaarlampen én een Wash & Waste: een wastafel en afvalbak in de stijl van de leeggoedautomaten. Supermarktondernemer Peter Van Londersele zet hiermee een voorbeeld in België.

Samen voor een beter milieu
De slogan boven het recycleerstation luidt: ‘Samen voor een beter milieu’. Een statement waar supermarktondernemer Van Londersele zich volledig in kan vinden. “We willen samen met onze klanten werken aan een beter milieu en een circulaire economie”, zegt Van Londersele. Met het recycleerstation hoopt hij zijn klanten te motiveren om meer te recycleren, maar ook te ontzorgen tijdens deze handeling. “We lieten daarom naast de leeggoedautomaten en ECO-Walls nog een Wash & Waste installeren. Deze unit is speciaal ontworpen voor het wassen van handen en het wegwerpen van eventuele vervuilde plastic tassen waar de lege verpakkingen in hebben gezeten”, gaat Van Londersele verder.

Statiegeldsysteem
Mocht de Vlaamse regering het besluit nemen om het statiegeldsysteem uit te breiden, dan is AD Delhaize in Groot-Bijgaarden klaar voor de toekomst. TOMRA Systems heeft de installatie van het recycleerstation verzorgd. “Met onze installaties hopen we recycleren nog eenvoudiger en aantrekkelijker te maken voor de consument. Zo verminderen we zwerfvuil en dragen we zorg voor een hoogwaardige recyclering van waardevolle grondstoffen”, aldus Patrick Häringer, Account Manager bij TOMRA Systems in België.

 

Comments are closed.